Hänt på gården...

(Klicka på rubriken under för att se hela inlägget)

Nu har sista gruppen lamm åkt på slakt. Det har varit ett pusslande att få iväg alla men jag lyckades tillslut. Jag har sammanlagt lyckats sälja vidare 51 får och lamm till avel, betesdjur och vidareuppfödning vilket känns väldigt bra. 50 lamm och några utslagstackor har gått till slakt. Vi fick 15 köttlådor sålda och det är på tok...

Höst igen....

09.09.2023

Ja, nu är det dags att summera lammåret som varit. Fastän det var bra för många tackor (för , min kapacitet) som lammade gick ju mitt första år bra... otroligt bra! Men för att jag ska orka hålla och att djuren får den omsorg som jag vill att det ska ha så väljer jag nu att sälja av med 20...

Nu har vi tagit över gården och allt vad det innebär, dvs. en hel del. Som tur är har vi ju Mona och Lennart som våra mentorer och det är guld värt.

Nu är hösten här och det är snart dags för betäckning. Vi räknar med att betäcka ca 40 tackor i två grupper. Eftersom detta kommer bli mitt första år med allt vad lamning innebär så är jag tacksam om vi börjar "smått". I vanliga fall betäcks över 50 tackor. Jag kommer ha en hel del att lära fram till dess...

Årets lamning började i slutet av mars och pågick i ca. en månad. Ett ständigt pass dag som natt. Det resulterade i 79 lamm. Dock förlorade vi tre lamm och en tacka.