Med hösten kommer slakten...

29.09.2022

Nu är hösten här och det är snart dags för betäckning. Vi räknar med att betäcka ca 40 tackor i två grupper. Eftersom detta kommer bli mitt första år med allt vad lamning innebär så är jag tacksam om vi börjar "smått". I vanliga fall betäcks över 50 tackor. Jag kommer ha en hel del att lära fram till dess men har ju god hjälp av mina kära svärföräldrar.

Vi har vägt samtliga lamm och det är mindre än hälften som har nått den vikt vi vill. Detta gör att vi kommer att behöva fodra fler djur och även göra plats för dem som inte kan skickas. Detta ställer till det lite men jag försöker undersöka möjligheten att sälja en del som livdjur eller vinterlamm. 

Vi har för övrigt haft en bra sommar med friska och lyckliga djur. De är fina i hullet och i god form. (trots att inte alla lamm väger som de ska så är de inte magra, bara små i växten.) 

Nu hoppas vi på att kunna sälja våra köttlådor och skinn. Varefter kommer vi även att lämna in ullen till spinneri. Vi kommer på så vis att kunna erbjuda Er garn från våra får. Självklart kommer vi även att sälja trädgårdsull... så ha gärna det i åtanke när ni påtar i trädgården. (Perfekt till våren när rådjuren är sugna på tulpanerna :) )

Allt gott! // Catarina, Starrmora Gård