Ett nytt fårår....

31.10.2023

Nu har sista gruppen lamm åkt på slakt. Det har varit ett pusslande att få iväg alla men jag lyckades tillslut. Jag har sammanlagt lyckats sälja vidare 51 får och lamm till avel, betesdjur och vidareuppfödning vilket känns väldigt bra. 50 lamm och några utslagstackor har gått till slakt. Vi fick 15 köttlådor sålda och det är på tok för lite när man skickar 50 lamm. Det känns inget bra så till nästa år blir det att utöka kundkretsen rejält. Dock har jag ju bara behållit hälften av tackorna (dels av den anledningen) så det kanske blir ett 40-tal lamm ist för 90.  

Nu är det dags att börja planera betäckningsgrupperna för det nya året. Jag kommer att ha två grupper med 12 tackor i varje. Baggesläppet beräknas den 12 november. Då borde lamningen komma igång i början av april. Då hoppas jag på att våren smyger sig på och det kan vara lite varmare ute. 

Jag har sparat fyra lammtackor till avel (3 Leicester och en blandras som föddes kolsvart, den enda svarta på gården) och en bagge (även han Leicester) som får ta över arbetet efter de stora grabbarna. Funderar på att köpa in en ny avelsbagge till nästa år men har inte bestämt mig för om jag vill ha in en annan ras i besättningen än. Självklart blir Lilleman Petit kvar som maskot. 

Nu är det bara att se till att djuren är friska och krya så de får den bästa förutsättningen inför det nya fåråret.

Väl mött!

Catarina