Rapporter och Bullentiner 2018

 •  

  Rapporter och bulletiner från Starrmora Sommar 2018

  Ja så blev det höst igen med allt som hör hösten till, Det blev ju en väldigt fin höst även om vi fortfarande saknar regn det är fortfarande väldigt torrt vi behöver mycket regn för att fylla alla vattenmagasin.

  Vi har kört ut fårens dynga och plöjt ner den på några åkrar och även där var väldigt torrt men vi hoppas på en bra period fram till våren då vi skall harva och så det vi plöjde.

  Vi har gnetat och letat, efter foder till djuren och det slutade med att vi fick importera från utlandet, det vi själva kunde skörda räckte bara till hälften.

  Millan har haft en jobbig sommar vi har försökt att växla mellan olika beten så mycket som möjligt för att inte beta ner gräset för mycket, så hon har verkligen gjort nytta.

  Nu har vi tagit in alla djur och dom var trots alla farhågor riktigt runda och fina tom så att en del fick gå på bantning.

  Alla yngre djur får gå fritt ut eller vara inne, men man vet själv hur det är när det finns en godisskål i närheten så bevakar man den så man inte missar något och så tänker även fåren så dom är mest inne men går ut ibland när solen skiner.

  Tackorna är uppdelade i två grupper med en bagge i vardera gruppen, i år var det två ungdomar från våra egna baggar som ska se till att vi får nya lamm till våren.

  Vår gamla bagge beter sej numer som tjuren Ferdinand och sover mest så han fick ta ut förtidspension.

  Har varit lite svårt med att få slakttider men det verkar bättre nu till början på december.